Po třech kuchařských bestsellerech Jíme zdravě jsme se rozhodli vrátit k úplným základům a začali čerpat inspiraci z ryze českých surovin, které jsou typické pro každé roční období a nemusí k nám putovat přes půlku zeměkoule. Původně dvě zamýšlené kuchařky jsme spojili v jednu velkou bichli, ve které najdete 160 zdravých a rychlých receptů, které zvládne připravit úplně každý. Těšit se můžete na 400 stránek plných receptů na vydatné snídaně, jednoduché svačiny, sezónní polévky, rychlé obědy a večeře s masem i bez něj, a tradiční i netradiční sladké dobroty pro mlsouny. Sezónnost surovin hrála při vytváření receptů hlavní roli nejen proto, že jsou suroviny mnohem kvalitnější a chutnější, ale i proto, že jsou v jejich sezóně mnohem cenově dostupnější. Mysleli jsme tak nejen na letní dobroty z jahod, meruněk nebo rajčat, ale i na opomíjené podzimní a zimní suroviny jako jsou dýně, brambory, červená řepa nebo třeba kapusta. Tentokrát jsme si vzali na pomoc i naše fanoušky, kteří s námi testovali a ochutnávali všechny recepty. (anotace z knizniklub.cz)