řepracované vydání původní knihy Áhára: Praktický průvodce světem ájurvédy. Od prvního vydání uplynulo už 12 let a kniha se mezitím mezi studenty a zájemci o ájurvédu stala „klasikou.
Kniha shrnuje a srozumitelně ukazuje:
-celkový systém výživy podle zásad ájurvédy
-jak probíhá trávicí proces v těle a jaký má vliv na celkové zdraví
-jaké existují mezi lidmi konstituční typy a které potraviny jsou pro ně vhodné
-kdy a jak jíst a proč jsou při stravování tak důležité emoce a stres
-co je dobré vědět o trávení ovoce, zeleniny, obilovin a luštěnin
-proč věnovat zaslouženou pozornost koření
-jak začít s detoxikací a co je ideální hmotnost
-vhodné i nevhodné kombinace jednotlivých potravin
-základní recepty na konkrétní potíže i harmonizaci trávení
Výživa podle ájurvédské nauky přispívá k sebepoznání a pochopení své jedinečnosti. To, co jíme, prozrazuje mnoho i o našem přístupu k životu, a právě ájurvéda se může stát nástrojem, kterým podpoříme své zdraví a proměníme případnou nerovnováhu ve vytouženou harmonii. (anotace z knizniklub.cz)